REDACTIE

BJORN PACHOLSKI

Web

Grafisch ontwerper, illustrator en webdesigner. Bjorn is verantwoordelijk voor al het grafisch en webgebeuren bij 'Limburg Cultuurt'.

CAMILLE MEEUS

Cultuur- en kunstredacteur

Ik ben Camille, 23 jaar, afkomstig uit Hasselt en momenteel werk ik als communicatiemedewerker bij hernieuwbare-energiecoöperatie Ecopower. Dankzij mijn master  journalistiek kijk ik met een nieuwsgierige en open blik naar de wereld. Taal en communicatie zijn mijn passie; ik heb een uitgesproken interesse voor mensen en hun verhalen. Ik schrijf het liefst om bij eender welk publiek het enthousiasme voor kunst en cultuur aan te wakkeren. Zelf ga ik graag naar het theater, een dansvoorstelling of een expo; ik sport en lees veel. Levenslustige wasbeer is mijn totem, ik sta dan ook gedreven en zonnig in het leven. Daarnaast ben ik een sociaal beestje en houd ik mij graag creatief bezig.

ELEONORA DE PALMA

Cultuur- en kunstredacteur

Eleonora is actief als kunstenaar en blogt voor 'Limburg Cultuurt'.

GINO VANDENBORNE

Cultuur- en kunstredacteur

Gino Vandenborne is van opleiding econoom maar hij had altijd al een passie voor kunst en cultuur.
Zo is hij ook auteur van diverse boeken, schrijft hij recensies bij online en gedrukte magazines, is hij actief als gids en vrijwilliger en maakt hij ook deel uit van het netwerk van culturele ondersteuning.
Hij woont in Hasselt maar is in de hele provincie actief. Door de jaren heen bouwde hij heel wat contacten op.

JOYCE PAESEN

Cultuur- en kunstredacteur

KIM WINDMOLDERS

Gastcurator Virtagram Expo 2.0

Kim Windmolders werd geboren in 1973 in Herk-de-Stad en woont momenteel in Hasselt. Na als muzikant in verschillende bands gespeeld te hebben (MINT, ATRA, HERN) maakt hij als fotograaf in bijberoep nu portretten en reportages.

Zijn persoonlijke werk handelt over de onmogelijkheid vat te krijgen op de tijd. Vluchtigheid, verval, ongrijpbaarheid en de spanning tussen mens en natuur zijn kernthema’s in zijn werk.

Hij maakt fotoseries met verschillende onderwerpen zoals bloemen (Phantom Flowers), verborgen huizen (Hidden Homes), visuele gewaarwordingen (Phosphene Photos),...
Op zijn website: www.kimwindmolders.be kan je een deel van zijn werk zien. Op insta: @kimwindmolders

MONA VANSCHOENWINKEL

Gastcurator Virtagram Expo 2.0

Mona Vanschoenwinkel is de programmacoördinator van MoMeNT. Lang geleden kreeg ze de smaak van de podiumkunsten te pakken door eerst mee te spelen in de productie Bloggers van Fabuleus en later ervaring op te doen bij regisseurs als o.a. Hanneke Paauwe en Stefan Perceval. In 2010 richtte ze het theatercollectief Studio Bernadette op, waar ze vooral actief is als maakster en regisseur. Tijdens en na het behalen van het master Theater –en filmwetenschappen deed ze werkervaring op bij o.a. Theater Aan Zee, Villanella/De Studio, FroeFroe, Zomer van Antwerpen,… Ze werkte een tijdje voor de Opera van Vlaanderen voor ze na een lange Antwerpse periode terug naar haar roots in Limburg.

Mona zetelde reeds in de jury tijdens de Kunstbende wedstrijd en tijdens de Open Calls van MoMeNT. Dit keer doet ze haar best om de beste talenten van deze Limburg Cultuurt-oproep eruit te pikken.

THIJS DE VEEN

Cultuur- en kunstredacteur

Thijs de Veen komt uit Nederlands-Limburg maar is veel in België te vinden. Na het behalen van zijn master in Film & Literatuur is hij bezig om zijn jeugddroom te realiseren en van schrijven zijn beroep te maken. Door de jaren heen heeft hij zich steeds verder ontwikkeld binnen de wereld van taal, kunst & cultuur. Nu 24 jaar en door de pandemie onverrichter zake terug van een avontuur in Parijs, gooit hij het roer om en zoekt naar nieuwe, creatieve manieren om zijn steentje bij te kunnen dragen aan de cultuursector. 

STÉPHANIE POPPE

Hoofdredactie

Oprichtster & initiatiefneemster van 'Limburg Cultuurt'.

Stéphanie is professioneel actief in de kunstensector als restaurator, copywriter en kunstenaar. De passie voor kunst heeft ze met de paplepel meegekregen. Al 5 generaties lang wordt het kunstvirus doorgegeven.
Ze woont en werkt tussen België en Frankrijk.

 

©2020 door Limburg Cultuurt. Met trots gemaakt met Wix.com