OPEN CALLS – Opportuniteiten en initiatieven voor kunst en cultuur

Noodgedwongen trekken we ons terug in eigen huis. Misschien ook in eigen atelier? Hoe beïnvloedt deze vreemde tijd jouw werk, jouw ritme en aanpak? Heeft jouw organisatie reeds een Open Call gelanceerd? Welk initiatief raad je aan? Wij lijsten ze binnenkort op!

De open calls oproep is bestemd voor in België (en in Nederlands Limburg) gevestigde, publiekstoegankelijke organisaties al dan niet in samenwerking met kunstenaars. Hierbij kan gedacht worden aan musea, podiumkunstinstellingen, kunstinitiatieven, monumentenorganisaties en historische plaatsen en gebieden zoals kazerneterreinen , archieven, de creatieve industrie en kunstenaars. Zij kunnen aanvragen voor projecten over beladen geschiedenis met een bovenlokale uitstraling en publieke reikwijdte.

Doel is het vergroten van het historisch bewustzijn door te stimuleren dat het beladen verleden zichtbaar en toegankelijk wordt gemaakt. Het is belangrijk recht te doen aan verschillende perspectieven op onze geschiedenis. Met deze Open Oproep willen we INITIATIEVEN uit de samenleving versterken die dat doel voor ogen hebben.

Het gaat om projecten in de disciplines beeldende kunst, erfgoed, ruimte, creatieve industrie, podiumkunsten en archieven, of cross-overs tussen deze disciplines, die het beladen verleden onderzoeken, presenteren en bediscussiëren.

- vervaardiging en presentatie van beeldende kunst met als onderwerp beladen verleden;

- het ontvouwen van verhaallijnen, ook van regionale of persoonlijke oorsprong, die beladen verleden belichten;

- projecten die de relatie tussen historische plaatsen en gebieden en hun beladen verleden zichtbaar(der) maken;

- bijeenkomsten met debat en discussie;

- wandel- of fietsroutes langs plekken met een beladen verleden;

- theater- en dansproducties over onderwerpen uit het beladen verleden;

- onderwijsprojecten over beladen verleden;

- digitale toepassingen zoals games of apps;

- internationale samenwerking tussen instellingen uit twee landen om de wederzijdse beeldvorming over gedeeld beladen verleden te stimuleren;

- projecten over beladen verleden in relatie tot andere maatschappelijke domeinen;

- relevante haalbaarheids- en publieksonderzoeken naar projecten over beladen verleden. Hieronder hebben we ook alvast een lijstje opgesteld met verschillende opportuniteiten in zowel binnen- als buitenland: https://www.kunsten.be/werken-in-de-kunsten/calls-audities-workshops https://beeld.be/open-calls https://www.artrabbit.com/artist-opportunities https://cultureland.nl/

- De Palma Eleonora -


65 keer bekeken0 reacties
 

©2020 door Limburg Cultuurt. Met trots gemaakt met Wix.com