Op interview met ... Eleonora De Palma

Eleonora De Palma is een geboren en getogen Limburgse. Al van jongs af is ze een heel creatief persoon. “Ik heb altijd al van tekenen gehouden en van musea. Alles dat gelinkt is aan kunst eigenlijk. Ik hou er van om in de natuur te zijn en daar alle details op te merken.” Wat inspireert je? “De inspiratie ontspringt in mijn geest. Plots ontstaat er een idee vanuit het niets dat ik verder wens uitwerken op canvas. Van het hoofd naar de handen.”


Sinds wanneer ben je als kunstenaar actief? “Ik teken reeds sinds mijn derde of vierde levensjaar. Op school was ik eerder goed in de kunstvakken en gefascineerd om steeds nieuwe dingen uit te proberen. Na een kort pauze ben ik terug volop begonnen in 2019, met tal van nieuwe ideeën en projecten.” Je werkt vooral in abstracte stijl. Waarom verkies je deze stijl en wat is je boodschap voor de toeschouwer?

“De abstracte stijl heb ik zelf niet gekozen. Het is iets dat natuurlijk gegroeid is, waar mijn handen me toe geleid hebben tijden het tekenen, het schilderen en het werken aan mijn doeken. De boodschap is vooral eentje dat zelfexpressie omvat. Alles komt uit mijn eigen gevoelens, en die “exploderen” als het ware op het doek. Dus een echte boodschap is er niet echt, wel een representatie van emoties en gevoelens.”

Kan je wat meer uitleg geven over je techniek? “Ik hou er vooral van om ‘à la minute’ te werken, wat maakt dat ik geen specifieke techniek heb. Dit maakt elk werk nog meer uniek naar mijn mening.” Hoe heb je de recente crisis ervaren? Hoe heeft deze je werk beïnvloed? “De huidige crisis heeft eerder een positieve invloed gehad op mijn werk. Ik heb dubbel zoveel inspiratie als voordien. Ook werk ik zeer hard aan al mijn projecten. Ik kan dus zeggen dat het voorlopig eerder goed gaat met mijn creatief proces. Op het gebied van visibiliteit ervaar ik de huidige situatie als positief, dankzij de vele online mogelijkheden.” LC - Eleonora De Palma

183 keer bekeken0 reacties
 

©2020 door Limburg Cultuurt. Met trots gemaakt met Wix.com